'Al ruim 90 jaar specialist in hardfruit'

ONS TEAM

Vogelaar heeft een hecht team van medewerkers. Ieder met z’n eigen expertise maar verbonden door bevlogenheid. Deskundigheid en flexibiliteit zijn vanzelfsprekend, aangevuld met veel enthousiasme en een open mind. Neem gerust contact op: geen telefoniste of receptioniste maar wel korte lijnen en snel de juiste persoon.

Vogelaar Vredehof, specialist in hardfruit heeft een vestiging in Krabbendijke en een nevenvestiging in Enspijk.

LOCATIES

  • KRABBENDIJKE
    De hoofdvestiging staat in Krabbendijke, midden in hét fruitteeltgebied van Zuidwest-Nederland, strategisch gelegen tussen de havens van Rotterdam, Antwerpen en Vlissingen.
  • ENSPIJK
    Vogelaar Vredehof heeft ook een nevenvestiging in Enspijk, dit is in het andere belangrijke fruitteeltgebied van Nederland: de Betuwe.

+31(0)113 – 397100

Polderdijk 2, 4157 JE

Enspijk

+31(0)345 – 656565

View on map

DUURZAAMHEID

Vogelaar Vredehof wil toekomstbestendig ondernemen. Daarom maken we steeds zorgvuldige afwegingen om zo te proberen een positieve bijdrage te leveren aan mens en milieu, of de impact van ons bedrijf op het milieu te verkleinen. Enkele voorbeelden:

Beter voor natuur & boer programma 
Onze telers zijn gecertificeerd voor het Albert Heijn Beter voor natuur & boer programma. Dit meerjarenprogramma bestaat uit verschillende initiatieven om de impact op het klimaat te verkleinen en de biodiversiteit te bevorderen. Lees hier meer. Het programma is een Global Gap – add on en wordt door onafhankelijke certificerende instellingen geaudit.

CO2 reductie
We brengen de CO2 footprint in kaart (scope 1, 2 en 3) en maken een reductieplan. Onze doelstellingen zijn
– Scope 1 en 2: in 2030 75% Co2 reductie tov 2018
– Scope 3: in 2030 40% Co2 reductie tov 2021

Verpakkingen
We kijken voortdurend hoe we verder kunnen besparen en verduurzamen. Minder, lichter, recyclebaar. Veel verpakkingen zijn gekozen op basis van een LCA. 

Groene energie
Onze stroom is 100% groen, deels zelf opgewekt. Ook de Beter voor natuur & boer telers gebruiken 100% groene stroom.

Goed werkgeverschap
Wij passen de ETI code toe. Onze huisvesting en die van Beter voor natuur & boer telers voldoet aan AKF en SNF normen.

Zo min mogelijk verspilling
Binnen onze keten is weinig voedselverspilling. Appels die geen klasse I zijn worden op andere wijze verwaard zoals in taart, moes en sap, een klein deel vergist waarmee groene stroom wordt opgewekt. We blijven wel onderzoeken hoe we de reststromen nog hoger kunnen verwaarden. Dankzij de waterzuivering verspillen we minder water.

CERTIFICERING

Alle telers van Vogelaar Vredehof, zowel binnen- en buitenland, zijn in het bezit van een Global Gap certificaat. Dit houdt in dat de telers voldoen aan de norm van voedselveiligheid, duurzaamheid en kwaliteit van teelt tot toelevering. Daarnaast zijn geselecteerde telers gecertificeerd voor bovenwettelijke klantspecifieke protocollen. 

De sorteer en verpakkingsstations in Krabbendijke en Enspijk beschikken over een IFS-food certificaat dat de voedselveiligheid waarborgt. De logistieke processen, zoals transport en opslag, voldoen aan de kwaliteits- en voedselveiligheidseisen van IFS-logistics. Het aanbod aan biologische producten is gecertificeerd door SKAL Biocontrole, deze stichting houdt toezicht op de biologische productie. Niet alleen voedselveiligheid is belangrijk maar ook bedrijfscontinuïteit. Vogelaar Vredehof is dan ook gecertificeerd voor het Business Continuity Management (BCM) systeem wat de bedrijfscontinuïteit beheert.

SKAL Krabbendijke en Enspijk  | Business Continuity Management (BCM) | IFS Logistics | IFS Food Krabbendijke | IFS Food EnspijkIFS Broker