SPRANK is overall winnaar Beste Product van het Jaar!

SPRANK is verkozen tot overall winnaar in de verkiezing Beste Product van het Jaar 2023-2024! Daarnaast is SPRANK óók nog eens de winnaar in de categorie Fruitsnack, voor het tweede jaar op rij! Een geweldige bevestiging voor deze heerlijke Nederlandse appel en de samenwerking tussen Albert Heijn, Vogelaar Vredehof en 18 Beter Voor-telers.

Sinds de introductie in 2020 wordt de AH SPRANK geroemd om de karakteristieke smaak: sappig, volzoet met een klein zuurtje en een lekkere bite. Precies zoals wij Nederlanders ‘m graag willen. Deze hele eigen smaak komt omdat de appels net even wat langer aan de boom hangen.

De AH SPRANK-appel kreeg dus de hoogste waardering van consumenten. In totaal deden 228 producten mee in de strijd en meer dan 57.000 consumenten hebben hun favoriete product beoordeeld.

Het robuuste ras is veredeld door de WUR en is minder vatbaar voor ziekten in de appelteelt en daarom duurzamer te telen. Met Beter voor Natuur & Boer zetten telers zich in voor meer biodiversiteit, het klimaat en een goede bodem. Zo zorgen bloemenranden voor een schuilplaats en voedsel voor bijen en nuttige insecten tegen schadelijke plagen. Zo werken we samen aan het verduurzamen van onze voedselketen.

SPRANK is de appel ván en vóór Nederland.

SPRANK producten bestellen | Albert Heijn (ah.nl)